Benodigdheden

4 Aardappels, gekookt in de schil in zeewater
2 eetl Taleggio
4 eetl Boter
1 Truffel
  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.

Bereiding

  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.