Benodigdheden

4 Abrikoosjes, gedroogd
4 Dadels, gedroogd
1 eetl Gemengde gedroogde vruchtjes
150 ml Water
4 eetl Suiker
1 eetl Oranje bloesemwater
1 eetl Rasp van sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
4 Cardamonpeulen
4 eetl Gehakte noten
4 eetl Yoghurt-ijs

Bereiding

  • Meng water, suiker, bloesemwater, cardamon, met rasp en sap van de sinaasappel.
  • Breng dit aan de kook en meng met de gedroogde vruchten, trek voor 15 minuten.
  • Haal de abrikoosjes en dadels uit de stroop en kook de stroop iets in.
  • Hak de noten grof en garneer op de vruchten.
  • Serveer met de stroop en de rest van de vruchtjes.

Yoghurt-ijs

150 ml melk
1 eidooier
50 g suiker
100 ml griekse yoghurt

Bereiding

  • Breng de melk met de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooier los en meng 3 eetlepels van de warme melk.
  • Klop de eierdooiers vervolgens door de melk en verwarm, maar laat het niet koken.
  • Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe en doe het ijs in de ijsmachine.