Reerug met honing en sumac

Reerug
Benodigdheden:
1 Stuk reerug
1 eetl Honing
1 eetl Sjalot, gesnipperd
100 ml Wildfond
1 eetl Rum
2 eetl Marsala
1 theel Sumac
1 eetl Gedroogde trompetpaddenstoel
2 eetl Boter
  • Week de paddenstoel in de marsala en de rum.
  • Bak een eetlepel sjalotje met een hele knoflookteen glazig.
  • Blus met de fond en het weekvocht van de paddenstoel.
  • Kook deze in tot 80 ml, verwijder de knoflookteen en meng met de trompet.
  • Breng op smaak met peper en zout en boter.
  • Bak de reerug om en om bruin en strijk in met de honing, sumac, peper en zout.
  • Gaar de rug in de oven op 100ºC voor ca 20 minuten en kern 48ºC.
Knolselderij en artisjok
4 Plakken knolselderij
4 Babyartisjok, schoon
12 Walnoten
1 Knoflookteen, geplet en gehakt
2 eetl Boter
2 eetl Olijfolie
100 ml Melk
  • Snij 4 plakken knolselderij van ca 7 cm doorsnede.
  • Bak de plakken knolselderij om en om bruin in wat boter.
  • Blus met water en smoor ze gaar en breng op smaak.
  • Kook de rest stukjes van de knolselderij met melk gaar en pureer ze fijn.
  • Breng op smaak met pecorino, peper en zout.
  • Pel de walnoten en hak ze fijn.
  • Pluk de buitenste blaadjes van de babyartisjok.
  • Snij 1/3 van de top weg en verdeel de artisjok in partjes.
  • Bak de partjes licht krokant in wat olijfolie met de knoflook.
  • Bak als laatste wat walnoten mee.
Rob Beernink

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *