Rode poon met biet en citroenboter

Rode Poon
Benodigdheden:
4 Rode poonfilet
3 Kleine bietjes
3 eetl Olijfolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Citroensap
1 eetl Amandelen, reepjes
1/4 Granaatappel, pitjes los
2 eetl Gesmolten boter
  • Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
  • Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
  • Wentel twee gewassen bietjes door zeezout en pof ze voor voor 40 minuten op 180ºC.
  • Leg de poonfilets op bakpapier, besprenkel ze met gesmolten boter en breng ze op smaak met het bietmengsel.
  • Gaar de poon voor 10 minuten op 100ºC.
  • Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
  • Meng met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
  • Meng gesmolten boter met citroensap.
  • Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
  • Serveer een half bietje met de poon, de dressing, amandelen, granaatappel en citroenboter.
Rob Beernink

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *