Zalm met pastinaak
Benodigdheden:
200 g Gerookte zalm
1 Pastinaak
80 ml Witte wijn
12 Zilveruitjes in partjes
Andijvie sla
Platte peterselie
2 eetl Hazelnotenolie
1 eetl Citroensap
4 eetl Olijfolie
- Maak de pastinaak schoon en snij uit de duimdikke stukken dunne plakjes.
- Frituur de plakjes op 160ºC bruin en krokant.
- Snij uit het dikke gedeelte fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
- Kook de rest van de pastinaak met de wijn gaar en blend tot een mousse.
- Smoor de pastinaak blokjes met de hazelnotenolie beetgaar en meng met citroensap.
- Smoor de zilveruitjes licht bruin in een eetlepel boter.
- Hak de peterselie fijn met 2 eetl olijfolie in de blender.
- Pluk en was en droog de andijvie sla, breng ze op smaak met peper en zout en olijfolie.
- Verdeel de sla op de borden en verdeel er de zalm over.
- Bestrooi met de pastinaak blokjes.
- Leg er de pastinaak mousse omheen met de chips en zilverui.
- drapeer er de peterselieolie omheen.