Zalm met pastinaak

 Zalm en Pastinaak
Benodigdheden:
200 g Gerookte zalm
1 Pastinaak
80 ml Witte wijn
12 Zilveruitjes in partjes
Andijvie sla
Platte peterselie
2 eetl Hazelnotenolie
1 eetl Citroensap
4 eetl Olijfolie
  • Maak de pastinaak schoon en snij uit de duimdikke stukken dunne plakjes.
  • Frituur de plakjes op 160ºC bruin en krokant.
  • Snij uit het dikke gedeelte fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
  • Kook de rest van de pastinaak met de wijn gaar en blend tot een mousse.
  • Smoor de pastinaak blokjes met de hazelnotenolie beetgaar en meng met citroensap.
  • Smoor de zilveruitjes licht bruin in een eetlepel boter.
  • Hak de peterselie fijn met 2 eetl olijfolie in de blender.
  • Pluk en was en droog de andijvie sla, breng ze op smaak met peper en zout en olijfolie.
  • Verdeel de sla op de borden en verdeel er de zalm over.
  • Bestrooi met de pastinaak blokjes.
  • Leg er de pastinaak mousse omheen met de chips en zilverui.
  • drapeer er de peterselieolie omheen.
Rob Beernink

Leave a Reply Text

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *