Reerug met honing en sumac

Reerug

1 Stuk reerug
1 eetl Honing
1 eetl Sjalot, gesnipperd
100 ml Wildfond
1 eetl Rum
2 eetl Marsala
1 theel Sumac
1 eetl Gedroogde trompetpaddenstoel
2 eetl Boter

Bereiding

  • Week de paddenstoel in de marsala en de rum.
  • Bak een eetlepel sjalotje met een hele knoflookteen glazig.
  • Blus met de fond en het weekvocht van de paddenstoel.
  • Kook deze in tot 80 ml, verwijder de knoflookteen en meng met de trompet.
  • Breng op smaak met peper en zout en boter.
  • Bak de reerug om en om bruin en strijk in met de honing, sumac, peper en zout.
  • Gaar de rug in de oven op 100ºC voor ca 20 minuten en kern 48ºC.

Knolselderij en artisjok

4 Plakken knolselderij
4 Babyartisjok, schoon
12 Walnoten
1 Knoflookteen, geplet en gehakt
2 eetl Boter
2 eetl Olijfolie
100 ml Melk

Bereiding

  • Snij 4 plakken knolselderij van ca 7 cm doorsnede.
  • Bak de plakken knolselderij om en om bruin in wat boter.
  • Blus met water en smoor ze gaar en breng op smaak.
  • Kook de rest stukjes van de knolselderij met melk gaar en pureer ze fijn.
  • Breng op smaak met pecorino, peper en zout.
  • Pel de walnoten en hak ze fijn.
  • Pluk de buitenste blaadjes van de babyartisjok.
  • Snij 1/3 van de top weg en verdeel de artisjok in partjes.
  • Bak de partjes licht krokant in wat olijfolie met de knoflook.
  • Bak als laatste wat walnoten mee.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon