Bloemkool op het podium

Bloemkool en walnoot

20 bloemkoolroosjes

2 el roomboter

2 el Walnoten, geroosterd

2 el koolzaadolie

1 el olijfolie

1 el kombucha

100 ml water

1 el sjalot, gesnipperd

handje kruiden/sla uit de tuin en stukjes pecorino 

1 Snij de bloemkool in roosjes en rest stukjes.

2 Smelt de boter al kloppend in een pannetjes, blijf kloppend tot ze bruin wordt.

3 Zeef de boter door een koffiefilter. Beurre noisette.

4 Smoor in de beurre noisette de bloemkoolroosjes gaar. Breng op smaak.

5 Rooster de walnoten en verwijder de schilletjes.

6 Kook de rest stukjes van de bloemkool gaar met water en 2 el koolzaadolie.

7 Blend dit fijn tot een créme.

8 Snipper één eetlepel sjalot fijn en meng met 1 el kombucha en 1 el olijfolie.

9 Breng de dressing op smaak met peper en zout en gesneden bieslook.

10 Verdeel de crème en dressing als een spiraal op een bord en zet er de roosjes op.

11 Geef met de walnoot, kaas, sla en kruiden.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon