Bloemkool op het podium

Bloemkool en walnoot

20 bloemkoolroosjes

2 el roomboter

2 el Walnoten, geroosterd

2 el koolzaadolie

1 el olijfolie

1 el kombucha

100 ml water

1 el sjalot, gesnipperd

handje kruiden/sla uit de tuin en stukjes pecorino 

1 Snij de bloemkool in roosjes en rest stukjes.

2 Smelt de boter al kloppend in een pannetjes, blijf kloppend tot ze bruin wordt.

3 Zeef de boter door een koffiefilter. Beurre noisette.

4 Smoor in de beurre noisette de bloemkoolroosjes gaar. Breng op smaak.

5 Rooster de walnoten en verwijder de schilletjes.

6 Kook de rest stukjes van de bloemkool gaar met water en 2 el koolzaadolie.

7 Blend dit fijn tot een créme.

8 Snipper één eetlepel sjalot fijn en meng met 1 el kombucha en 1 el olijfolie.

9 Breng de dressing op smaak met peper en zout en gesneden bieslook.

10 Verdeel de crème en dressing als een spiraal op een bord en zet er de roosjes op.

11 Geef met de walnoot, kaas, sla en kruiden.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

De Tuin juli 2022

De tuin in juli, Sommige groentes hebben al plaats gemaakt voor alweer nieuwe. Het volgt elkaar op en ontstane ruimte wordt snel ingenomen. Ondanks dat

De Tuin
Rob Beernink

De tuin juni 2022

De tuin in juni, De planten willen naar buiten en groeien. Van alles is er te beleven en er zijn al zelfs frambozen. De natuur

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon