Bietensalade met radijs en biet

Bietensalade-radijs-biet

Benodigdheden

Rode biet, 12 plakjes
Witte biet, 12 plakjes
Roze biet, 12 plakjes
4 Radijs, halve bolletjes
Meiknol, 8 plakjes
Handje cress
5 eetl Olijfolie
2 eetl Mandarijnensap
1 eetl Rijstazijn

Bereiding

  • Snij van elke groente enkele plakjes van ca 2 mm dikte en/of partjes.
  • Blancheer de groente in weinig kokend zout water met olijfolie beetgaar.
  • De radijs blancheren in halve bolletjes, als laatste na de rode biet om kleur te behouden.
  • Meng de olie en rijstazijn met het sap, peper en zout tot een dressing.
  • Haal de groente plakjes door de dressing en verdeel als een carpaccio over een bord.
  • Bestrooi met de de cress.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon