Bietensalade met radijs en biet

Bietensalade-radijs-biet

Benodigdheden

Rode biet, 12 plakjes
Witte biet, 12 plakjes
Roze biet, 12 plakjes
4 Radijs, halve bolletjes
Meiknol, 8 plakjes
Handje cress
5 eetl Olijfolie
2 eetl Mandarijnensap
1 eetl Rijstazijn

Bereiding

  • Snij van elke groente enkele plakjes van ca 2 mm dikte en/of partjes.
  • Blancheer de groente in weinig kokend zout water met olijfolie beetgaar.
  • De radijs blancheren in halve bolletjes, als laatste na de rode biet om kleur te behouden.
  • Meng de olie en rijstazijn met het sap, peper en zout tot een dressing.
  • Haal de groente plakjes door de dressing en verdeel als een carpaccio over een bord.
  • Bestrooi met de de cress.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon