Duivenrosbief en pastinaak

Duivenrosbief-en-pastinaak

Benodigdheden

4 Duivenborstjes
1-2 Pastinaak
1 Stengel bleekselderij
4 eetl Boter
4 eetl Olijfolie
1 theel Sinaasappleschil, geraspt
1 theel Quebebe peper
1 theel Zeezout, grof

Bereiding

  • Bak de duivenborstjes om en om bruin.
  • Kruid ze met gevijzelde quebebe peper, sinaasappelschil en zeezout.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 10 minuten en leg ze in een warme pan in de hooikist.
  • Snij de pastinaak in 20 plakjes van 3 mm dikte en snij de rest in fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
  • Bak de boter bruin, verwijder het schuim en schenk de vloeibare boter in een andere stalen pan, zodat de zwarte kruimel achter blijven.
  • Snij de bleekselderij en reepjes. Gaar de reepjes met 4 eetl water en 1 eetl olijfolie.
  • Gaar ook de plakjes pastinaak in weinig water en olijfolie.
  • Bak in de geklaarde boter de blokjes pastinaak als spekjes bruin.
  • Klop een dressing van sinaasappelsap, 1 theel mosterd en olijfolie.
  • Verdeel de groente over de borden en leg er de duif in plakjes bij.
  • Geef met de dressing en pastinaak ‘spekjes’.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon