Duivenrosbief en pastinaak

Duivenrosbief-en-pastinaak

Benodigdheden

4 Duivenborstjes
1-2 Pastinaak
1 Stengel bleekselderij
4 eetl Boter
4 eetl Olijfolie
1 theel Sinaasappleschil, geraspt
1 theel Quebebe peper
1 theel Zeezout, grof

Bereiding

  • Bak de duivenborstjes om en om bruin.
  • Kruid ze met gevijzelde quebebe peper, sinaasappelschil en zeezout.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 10 minuten en leg ze in een warme pan in de hooikist.
  • Snij de pastinaak in 20 plakjes van 3 mm dikte en snij de rest in fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
  • Bak de boter bruin, verwijder het schuim en schenk de vloeibare boter in een andere stalen pan, zodat de zwarte kruimel achter blijven.
  • Snij de bleekselderij en reepjes. Gaar de reepjes met 4 eetl water en 1 eetl olijfolie.
  • Gaar ook de plakjes pastinaak in weinig water en olijfolie.
  • Bak in de geklaarde boter de blokjes pastinaak als spekjes bruin.
  • Klop een dressing van sinaasappelsap, 1 theel mosterd en olijfolie.
  • Verdeel de groente over de borden en leg er de duif in plakjes bij.
  • Geef met de dressing en pastinaak ‘spekjes’.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon