Rode poon met biet en citroenboter

Rode-poon-biet-citroen

Benodigdheden

4 Rode poonfilet
3 Kleine bietjes
3 eetl Olijfolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Citroensap
1 eetl Amandelen, reepjes
1/4 Granaatappel, pitjes los
2 eetl Gesmolten boter

Bereiding

  • Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
  • Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
  • Wentel twee gewassen bietjes door zeezout en pof ze voor voor 40 minuten op 180ºC.
  • Leg de poonfilets op bakpapier, besprenkel ze met gesmolten boter en breng ze op smaak met het bietmengsel.
  • Gaar de poon voor 10 minuten op 100ºC.
  • Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
  • Meng met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
  • Meng gesmolten boter met citroensap.
  • Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
  • Serveer een half bietje met de poon, de dressing, amandelen, granaatappel en citroenboter.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon