Aardappel geprakt met truffel

aardappel-met-truffel

Benodigdheden

4 Aardappels, gekookt in de schil in zeewater
2 eetl Taleggio
4 eetl Boter
1 Truffel
  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.

Bereiding

  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon