Aardappel geprakt met truffel

aardappel-met-truffel

Benodigdheden

4 Aardappels, gekookt in de schil in zeewater
2 eetl Taleggio
4 eetl Boter
1 Truffel
  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.

Bereiding

  • Kook de aardappels. Als de aardappels gaar zijn moet het vocht weg zijn gekookt.
  • Smelt de boter met de kaas tot een saus.
  • Schil de truffel, meng de schilletjes met een knoflookteen en 50 ml olijfolie.
  • Gaar dit langzaam op het vuur voor 1-2 uur of nog langer op 70ºC in de oven (8 uur)
  • Blend dit fijn tot een truffelolie.
  • Verwijder de schil van de gare aardappel en prak ze grof op een warm bord.
  • Giet er wat van de saus en de olie over en raspt er de truffel over.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon