Bietensalade met radijs en biet

Bietensalade-radijs-biet

Benodigdheden

Rode biet, 12 plakjes
Witte biet, 12 plakjes
Roze biet, 12 plakjes
4 Radijs, halve bolletjes
Meiknol, 8 plakjes
Handje cress
5 eetl Olijfolie
2 eetl Mandarijnensap
1 eetl Rijstazijn

Bereiding

  • Snij van elke groente enkele plakjes van ca 2 mm dikte en/of partjes.
  • Blancheer de groente in weinig kokend zout water met olijfolie beetgaar.
  • De radijs blancheren in halve bolletjes, als laatste na de rode biet om kleur te behouden.
  • Meng de olie en rijstazijn met het sap, peper en zout tot een dressing.
  • Haal de groente plakjes door de dressing en verdeel als een carpaccio over een bord.
  • Bestrooi met de de cress.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

De Tuin juli 2022

De tuin in juli, Sommige groentes hebben al plaats gemaakt voor alweer nieuwe. Het volgt elkaar op en ontstane ruimte wordt snel ingenomen. Ondanks dat

De Tuin
Rob Beernink

De tuin juni 2022

De tuin in juni, De planten willen naar buiten en groeien. Van alles is er te beleven en er zijn al zelfs frambozen. De natuur

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon