Wildzwijnrug

400 g Wildzwijnrug
Rozemarijn, salie en tijm
Ui en prei
40 ml Whisky

Bereiding

  • Verwijder de vliezen van de rug.
  • Gebruik de rest voor de fond. Snij daarvoor een ui middendoor en bruineer deze op het snijvlak stevig van kleur. Voeg de rest stukken toe van de zwijn en prei. Blus met whisky en zoveel water zodat alles net onder staat. Trek voor 1 uur.
  • Zeef de fond.
  • Bak de stukken zwijnrug om en om bruin. Breng ze op smaak met gehakte kruiden als rozemarijn, salie en tijm en gaar ze rustig in de oven op 90ºC voor ca 40 minuten. (kern 58-63ºC)

Spitskool met curry

150 g Spitskool, in fijne reepjes
1 theel Curry
2 eetl Reuzel

Bereiding

  • Bak de spitskool met reuzel glazig.
  • Meng met de curry en peper en zout.
  • Smoor de kool beetgaar.

Curry

1 theel Korianderzaadjes & 1 theel komijnzaadjes
1 theel Geelwortel & 1 chili peper, gemalen& 1 longgrain pepper
1 takje Tijm & 1 theel geraspte citroenschil

Bereiding

  • Rooster de specerijen licht bruin.
  • Doe dit in een vijzel en meng met de chili peper, geelwortel, citroenschil, zeezout en tijm. Vijzel dit zeer fijn.

Heliosgraan

100 g helios graan, 24 uur geweekt in witte wijn
200 ml wildfond en 200 ml sinaasaappelsap
1 knoflookteen
1 eetl olijfolie

Bereiding

  • Bak de knoflook glazig in de olijfolie.
  • Voeg de helios toe, sinaasappelsap en de wildfond.
  • Kook ze gaar in ca 1 uur.