Haas met biet en citroenboter

haas-biet-citroen

Benodigdheden

1 Hazenrug
1 Biet
3 eetl Olijfolie
1 theel Pompoenpittenolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp en sap
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Granaatappelstroop
1 eetl Amandelen, reepjes
2 eetl Gesmolten boter
6 Aardpeer
150 ml Melk
Winterpostelein

Bereiding

  • Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
  • Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
  • Schil de aardpeer en kook eenderde met melk gaar en pureer dit tot een mouse.
  • Snij de rest van de aardpeer in partjes.
  • Smelt boter met 1 theelepel honing en laat licht bruin kleuren. Bak hierin de aardpeer.
  • Bak de Hazenrug om en om bruin in de boter, bestrooi ze met de bietenpoeder.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 18 minuten. Los de filets van de rug.
  • Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
  • Meng dit dan met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
  • Smelt de boter met citroensap.
  • Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
  • Serveer aardpeer met de haas, de dressing, amandelen en citroenboter. Garneer met winterpostelein.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon