Haas met biet en citroenboter

haas-biet-citroen

Benodigdheden

1 Hazenrug
1 Biet
3 eetl Olijfolie
1 theel Pompoenpittenolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp en sap
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Granaatappelstroop
1 eetl Amandelen, reepjes
2 eetl Gesmolten boter
6 Aardpeer
150 ml Melk
Winterpostelein

Bereiding

  • Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
  • Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
  • Schil de aardpeer en kook eenderde met melk gaar en pureer dit tot een mouse.
  • Snij de rest van de aardpeer in partjes.
  • Smelt boter met 1 theelepel honing en laat licht bruin kleuren. Bak hierin de aardpeer.
  • Bak de Hazenrug om en om bruin in de boter, bestrooi ze met de bietenpoeder.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 18 minuten. Los de filets van de rug.
  • Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
  • Meng dit dan met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
  • Smelt de boter met citroensap.
  • Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
  • Serveer aardpeer met de haas, de dressing, amandelen en citroenboter. Garneer met winterpostelein.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

De Tuin juli 2022

De tuin in juli, Sommige groentes hebben al plaats gemaakt voor alweer nieuwe. Het volgt elkaar op en ontstane ruimte wordt snel ingenomen. Ondanks dat

De Tuin
Rob Beernink

De tuin juni 2022

De tuin in juni, De planten willen naar buiten en groeien. Van alles is er te beleven en er zijn al zelfs frambozen. De natuur

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon