Haas met biet en citroenboter

haas-biet-citroen

Benodigdheden

1 Hazenrug
1 Biet
3 eetl Olijfolie
1 theel Pompoenpittenolie
1-2 Longpepper
1 theel Citroenrasp en sap
1 eetl Gesnipperde sjalot
100 ml Rode wijn
1 eetl Granaatappelstroop
1 eetl Amandelen, reepjes
2 eetl Gesmolten boter
6 Aardpeer
150 ml Melk
Winterpostelein

Bereiding

  • Snij een biet in dunne plakjes en droog deze in de oven op 100ºC in 4 uur.
  • Vijzel de gedroogde biet met de longpepper, zeezout en citroenrasp fijn.
  • Schil de aardpeer en kook eenderde met melk gaar en pureer dit tot een mouse.
  • Snij de rest van de aardpeer in partjes.
  • Smelt boter met 1 theelepel honing en laat licht bruin kleuren. Bak hierin de aardpeer.
  • Bak de Hazenrug om en om bruin in de boter, bestrooi ze met de bietenpoeder.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 18 minuten. Los de filets van de rug.
  • Kook de sjalot met de wijn in tot 1/3.
  • Meng dit dan met 1 theel pompoenpittenolie en 2 eelt olijfolie.
  • Smelt de boter met citroensap.
  • Bruneer de amandelen en snij ze in reepjes.
  • Serveer aardpeer met de haas, de dressing, amandelen en citroenboter. Garneer met winterpostelein.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon