Gepocheerde abrikozen met amandelen

Gepocheerde-abrikozen-amandelen

Benodigdheden

4 Abrikoosjes, gedroogd
4 Dadels, gedroogd
1 eetl Gemengde gedroogde vruchtjes
150 ml Water
4 eetl Suiker
1 eetl Oranje bloesemwater
1 eetl Rasp van sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
4 Cardamonpeulen
4 eetl Gehakte noten
4 eetl Yoghurt-ijs

Bereiding

  • Meng water, suiker, bloesemwater, cardamon, met rasp en sap van de sinaasappel.
  • Breng dit aan de kook en meng met de gedroogde vruchten, trek voor 15 minuten.
  • Haal de abrikoosjes en dadels uit de stroop en kook de stroop iets in.
  • Hak de noten grof en garneer op de vruchten.
  • Serveer met de stroop en de rest van de vruchtjes.

Yoghurt-ijs

150 ml melk
1 eidooier
50 g suiker
100 ml griekse yoghurt

Bereiding

  • Breng de melk met de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooier los en meng 3 eetlepels van de warme melk.
  • Klop de eierdooiers vervolgens door de melk en verwarm, maar laat het niet koken.
  • Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe en doe het ijs in de ijsmachine.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer blogs en recepten

SalonTafel
Rob Beernink

Spinoza aan tafel

Wat als Spinoza bij ons aan tafel schoof. Niet  Spinoza laten koken maar als gast, wat zouden we dan koken. Hebben we dan het eten

peer-met-geitenkaas
Recept
Rob Beernink

Peer met geitenkaas

Benodigdheden 4 Peren, in blokjes gesneden Bosje druiven 1 eetl Boter 1 eetl Suiker 1/3 Vanille stokje Mespuntje kaneel 1 takje Paarse basilicum 1 eetl

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon