Gepocheerde abrikozen met amandelen

Gepocheerde-abrikozen-amandelen

Benodigdheden

4 Abrikoosjes, gedroogd
4 Dadels, gedroogd
1 eetl Gemengde gedroogde vruchtjes
150 ml Water
4 eetl Suiker
1 eetl Oranje bloesemwater
1 eetl Rasp van sinaasappel
Sap van 1 sinaasappel
4 Cardamonpeulen
4 eetl Gehakte noten
4 eetl Yoghurt-ijs

Bereiding

  • Meng water, suiker, bloesemwater, cardamon, met rasp en sap van de sinaasappel.
  • Breng dit aan de kook en meng met de gedroogde vruchten, trek voor 15 minuten.
  • Haal de abrikoosjes en dadels uit de stroop en kook de stroop iets in.
  • Hak de noten grof en garneer op de vruchten.
  • Serveer met de stroop en de rest van de vruchtjes.

Yoghurt-ijs

150 ml melk
1 eidooier
50 g suiker
100 ml griekse yoghurt

Bereiding

  • Breng de melk met de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooier los en meng 3 eetlepels van de warme melk.
  • Klop de eierdooiers vervolgens door de melk en verwarm, maar laat het niet koken.
  • Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe en doe het ijs in de ijsmachine.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

Dijk aanpassingen

Pro rail, de Waterschappen en Rijkswaterstaat hebben vele graafwerkzaamheden verricht om de dijken veilig te houden. Onze tuin past zich aan.

SalonTafel
Rob Beernink

Paul van Tongeren aan tafel

“Ons denken wordt uitgedaagd door het grootste wonder dat er is:  dat er betekenis bestaat.” emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek, Paul van Tongeren, denker des vaderlands 

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon