Duivenrosbief en pastinaak

Duivenrosbief-en-pastinaak

Benodigdheden

4 Duivenborstjes
1-2 Pastinaak
1 Stengel bleekselderij
4 eetl Boter
4 eetl Olijfolie
1 theel Sinaasappleschil, geraspt
1 theel Quebebe peper
1 theel Zeezout, grof

Bereiding

  • Bak de duivenborstjes om en om bruin.
  • Kruid ze met gevijzelde quebebe peper, sinaasappelschil en zeezout.
  • Gaar ze in de oven op 100ºC voor 10 minuten en leg ze in een warme pan in de hooikist.
  • Snij de pastinaak in 20 plakjes van 3 mm dikte en snij de rest in fijne blokjes van 3 bij 3 mm.
  • Bak de boter bruin, verwijder het schuim en schenk de vloeibare boter in een andere stalen pan, zodat de zwarte kruimel achter blijven.
  • Snij de bleekselderij en reepjes. Gaar de reepjes met 4 eetl water en 1 eetl olijfolie.
  • Gaar ook de plakjes pastinaak in weinig water en olijfolie.
  • Bak in de geklaarde boter de blokjes pastinaak als spekjes bruin.
  • Klop een dressing van sinaasappelsap, 1 theel mosterd en olijfolie.
  • Verdeel de groente over de borden en leg er de duif in plakjes bij.
  • Geef met de dressing en pastinaak ‘spekjes’.

Deel dit bericht

Meer blogs en recepten

De Tuin
Rob Beernink

De Tuin juli 2022

De tuin in juli, Sommige groentes hebben al plaats gemaakt voor alweer nieuwe. Het volgt elkaar op en ontstane ruimte wordt snel ingenomen. Ondanks dat

De Tuin
Rob Beernink

De tuin juni 2022

De tuin in juni, De planten willen naar buiten en groeien. Van alles is er te beleven en er zijn al zelfs frambozen. De natuur

Aanmelden voor een kookcursus of delicatessen nodig?

Neem contact met ons op.

Komkommer-met-poon